B4HRD

BUREAU FOR HUMAN RESOURCE DEVELOPMENT

B4 HRD (Human Resources Development)

De maatschappij bestaat uit personen. Aan de vorming van personen ligt de verandering van de samenleving ten grondslag. De maatschappij die van een industriële samenleving naar een informatiemaatschappij is getransformeerd. Het onderwijs stelt zich ten doel om studenten voor te bereiden op de maatschappij waarin ze zullen moeten functioneren. Het onderwijs gaat daarmee verder dan alleen kennisoverdracht. Mensen moeten in deze maatschappij kunnen omgaan met massa aan informatie, leren hoe te leren, leren te plannen, leren samen te werken, analyseren, kritisch evalueren en ga zo maar door. Om de stap tussen onderwijs, arbeidsmarkt en maatschappij te verkleinen zal er als schakel wordt in het onderwijs gebruik gemaakt van competentieontwikkeling. Competentiegericht leren is gericht op het vergroten van de persoonlijke vermogens in combinatie met een beroepskeuze.

Bij de competenties gaat het voornamelijk om de ontwikkeling gebaseerd op “gedrag uit het recente verleden is de beste voorspeller van toekomstig gedrag van de persoon”. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde STARR-methode. Waarbij STARR staat voor: Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Met andere woorden, (S) wat speelde er?, (T) wat waren je taken?, (A) wat heb je concreet gedaan?, (R) wat was het resultaat van je handelen? en (R) wat doe je de volgende keer anders? en hoe heb je dit verankerd?

B4 HRD maakt zich sterk voor de horizontale samenleving, door transparant te zijn in handelen en de (eigen) social responsibility door te geven aan de werknemers. De focus richten op de ontwikkeling van de persoon middels het bouwen aan een portfolio en de competenties. Zodat de medewerker een groei doormaakt en haar of zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Dit doet B4 HRD op zijn eigen terrein, met een duidelijke link tussen Nederland en Suriname.

 

VACATURES IN SURINAME

- - - -

Meewerkend voorman Meubelfabriek

Functiebeschrijving

Als Meewerkend voorman Meubelfabriek ben je verantwoordelijk voor het plannen en verdelen van de werkzaamheden binnen de fabriek. Je bewaakt, borgt en toetst de voortgang, kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden. Je treedt op als vraagbaak en klankbord voor je medewerkers en coacht en begeleid je ze in hun dagelijkse werkzaamheden. Waardoor kennis en ervaring in de technische voorbereiding voor de machinale verwerking van orders alsmede voorbereiding voor het starten van machinale werkzaamheden (houtbewerking), werkzaamheden aan de lijmmachine en zaagwerkzaamheden aantoonbaar en concreet te aanwezig zijn. Deze willen wij dus ook terug kunnen zien in een persoonlijk portfolio.

Als ideale kandidaat beschik je over een ruime dosis energie en enthousiasme en je weet anderen te inspireren en te motiveren vanuit een natuurlijk overwicht. Je bent daadkrachtig, duidelijk en durft een beslissing te nemen waarbij betrouwbaarheid en vertrouwen belangrijke pijlers zijn in je handelen. Pro-activiteit en een groot probleemoplossend vermogen zijn je ook niet vreemd waarbij je er ook nog een hands on mentaliteit op na houdt. Bovendien ben je continue gespitst op verbetering, zowel van het individu als het team.

Voor de functie van Meewerkend voorman Meubelfabriek vragen wij het volgende:

  • Je hebt aantoonbare ervaring (door middel van een opgebouwd portfolio) in voorbereiding van en machinale realisatie van hout en plaat producten;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het aansturen van een productieafdeling in de houtbewerkingsindustrie;
  • Je hebt ruime kennis van en ervaring met alle gangbare houtbewerkingsmachines, waaronder ook het programmeren van CNC bovenfreesmachines;
  • Je hebt kennis van houtsoorten en hun verschillende toepassingsmogelijkheden en kennis van gereedschappen voor de verspanende industrie;
  • Je hebt een gerelateerde MBO opleiding niveau 3 / 4 (Timmerman/Bouw/Interieurbouw/Meubelmaker) alsmede aanvullende opleidingen zoals Vectorworks en AutoCAD.
  • Je bent communicatief vaardig en kwaliteitsgericht;
  • Je bent in staat overzicht te houden en de juiste prioriteiten te stellen.

Wij bieden: Een afwisselende, zelfstandige baan in een groeiende organisatie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat * Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden * Begeleiding vanuit Nederland en begeleiding in Suriname voor de eerste periode van 2x 3 maanden * Zekerheid bij onvoorziene terugkeer vanuit Suriname naar Nederland * Mogelijkheid voor huisvesting in de uitzendperiode * Ben je geïnteresseerde in de functie en klaar voor een begeleide overgang naar het wonen, werken en leven in Suriname email dan je curriculum vitae met pasfoto en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Naast een portfolio wensen wij minimaal twee te verifiëren referenties. Onze opdrachtgever is namelijk zoekende naar een op de toekomst gerichte, duurzame relatie, waarbij de wens van emigreren eerder een eis is dan een mogelijkheid.

- - - -

Meubelmaker met affiniteit voor CNC

Voor onze klant, een gerespecteerde meubel fabriek uit Suriname, die hardhouten kwaliteitsmeubelen produceert in diverse stijlen zoeken wij houtbewerkers. Het assortiment meubels gaat van meubels voor hotelbranche, winkelbranche en van keukens tot woonkamers.

Puur vakmanschap
Elk meubelstuk dat de fabriek verlaat, heeft een keurmerk van hoge kwaliteit. Door de combinatie van hoogwaardige materialen, ambachtelijk vakmanschap en de meest moderne technieken is uitstraling, comfort en een lange levensduur altijd gewaarborgd. Daarnaast zijn productietijd, een milieubewuste bedrijfsvoering en jarenlange nationale en internationale meubel-ervaring belangrijke aspecten.

Wij zoeken onder andere naar:

meubelmaker met affiniteit voor CNC

Doel van de functie
Het zelfstandig produceren van houten onderdelen voor het productie onderdeel hardhout.

Taken en verantwoordelijkheden:
- uitvoeren van zaagwerkzaamheden volgens de opgestelde planning, voorschriften en instructies
- verantwoordelijk om tijdens de productie regelmatig controle uit te voeren betreffende juiste maatvoering en kwaliteit
- instellen, programmeren en bedienen van CNC machine voor productiedoeleinden
- CNC programma bij kunnen stellen (aanpassen)
- toezicht houden op de draaiende machines om eventuele problemen te kunnen ontdekken
- verantwoordelijk voor het beheer en juiste omgang van het door bedrijf ter beschikking gestelde materialen en materieel en het direct rapporteren van onvolkomenheden

Functie-eisen
- MBO werk- en denkniveau
- Ervaring met een CNC machine is must alsmede aanvullende opleidingen zoals Vectorworks en AutoCAD.
- Zelfstandige instelling

Wat wij bieden:

Een baan met doorgroeimogelijkheden. Begeleiding vanuit Nederland en begeleiding in Suriname voor de eerste periode van 2x 3 maanden. Zekerheid bij onvoorziene terugkeer vanuit Suriname naar Nederland.

Ben je geïnterreseerd in de functie en klaar voor een begeleide overgang naar het wonen, werken en leven in Suriname email dan je curriculum vitae ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en motivatie.