B4Events

Persbericht

shai_achter_vleugel

Paramaribo, 27 september 2012

World Music Jam Session in brasserie Tibiti!

De mooiste dingen ontstaan spontaan. Zo is het ook niet anders met wat er aanstaande zondag 30 september 2012 van 2100-2300h in brasserie Tibiti (Best Western) zal plaatsvinden. Neem een gifted pianist vanuit Nederland met Surinaamse roots en lokale Surinaamse muzikanten met Venezolaanse, Indiaanse en Indiase roots, en laat hen kennis maken… zie daar World Music Jam Session is geboren!

Het is B4Events (een label van B4Concepts) en haar Eventpartners in samenwerking gelukt om Shailendra Bhoelai (Vleugel/Elektrisch Santoor) in contact te brengen met Carlos Rafael Eraso (Viool) en Mario Guayapa (Panfluit/Gitaar) en andere Surinaamse muzikanten voor een vrij toegankelijke Jam Session.

Niet eerder is in Suriname een World Music ensemble op deze manier bijeen gebracht om bekende en herkenbare nummers in een totaal nieuw geluid ten gehore te brengen. Bij de eerste kennismaking spatte de energie al direct in de ruimte bij de gebleken chemie tussen deze kunstenaars. Entree is free of charge om u kennis te laten maken met World Music sound van deze innovatieve muziekanten.

B4Events en Eventpartners kijken uit naar een gepassioneerde Jam Session om nooit te vergeten, niet in de laatste plaats door een goede opkomst van het World Music minnend publiek in Suriname. “Met een goede opkomst en reactie van het publiek gaan we ons serieus voorbereiden op een Grand World Music Show in 2013”, aldus de initiatiefnemer en organisator.

http://www.youtube.com/watch?v=FGhmqzhOYkg

http://www.youtube.com/watch?v=foqHYdId4TI

  

logos_3_organisaties

Op dinsdag 17 juli 2012 van 08.00-16.00 verzorgde B4Concepts (NL/SR) in samenwerking met 4U Business Solutions (initiatiefnemer/hoofdorganisator te Suriname) en QESH Consultancy (Aruba) een interactieve Seminar genaamd "Capital4Change". Met 70 aanwezigen met serieuze interesse is de levendige belangstelling voor de onderwerpen ISO (9001, 14001 en OHSAS18001), Human Capital (rode draad: Communicatie) and Change Management (transitie naar professionaliteit, meebewegen met de tijdsgeest) wel bewezen. Het Seminar werd geopende door de Minister van Handel en Industrie, de heer Sapoen. De presentaties van het Seminar zijn op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

flyer_front_aankondiging

 

 


 

Op woensdag 29 februari 2012 van 13.00-19.00 verzorgde B4Concepts in samenwerking met Anthony Donner en de Kamer van Koophandel Rotterdam een interactieve bijeenkomst genaamd "Ondernemen in en met Suriname, Duurzaam Ondernemen Eenvouding (ver!)Nieuwen (DOEN)." Met 105 aanwezigen met serieuze interesse is de levendige belangstelling voor Suriname wel bewezen. Het verslag van de subsessies is op basis van de steekwoorden van de flipover vellen. Het verslag van deze interactieve sessies op 29 februari jongstleden is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zullen spoedig het vervolg bekendmaken op veler verzoek.

flyer_ondernemen_in_en_met_sr_doen_light

 

Meld u zich tijdig aan voor dit unieke interactieve & informatieve gebeuren via www.ondernemeninsuriname.com, dus gewoon DOEN, Duurzaam Ondernemen Eenvoudig (ver)Nieuwen!


 

flyer_karsu_front2

 

 

Eventpartners


hakrinbank_b4c reeberg_beveiliging_b4c

tropicana_b4c


marriott_b4c cheungs_music_b4c workfirst_b4c


the_service_company_b4c psigroup_b4c readytex_b4c

ifmmedia_b4c

 


 

Persbericht

Paramaribo, 22 maart 2010

Suriname sluit Karsu Dönmez in de armen!

De jonge jazz pianiste, zangeres, componiste, arrangeur en tekstschrijver, Karsu Dönmez, is letterlijk en figuurlijk in de armen gesloten op 19 maart jl. Na een daverend optreden met Sonny Khoeblal ensemble vroeg ze aan de moeder van onze natie ‘mag ik een brasa van u’ en ze kreeg er één van een zichtbaar genietende First Lady, mevrouw Liesbeth Venetiaan.

Het is B4Concepts gelukt om een geslaagde show neer te zetten voor een bijna uitverkochte Thalia. Het publiek heeft meer dan waar gekregen, gezien de vele positieve reacties. Aan de interactie tussen Karsu en het publiek was te merken dat ze al direct de ‘juiste toon’ raakte bij het Surinaamse publiek.

Na een introductie van Revinh Ramnandanlall, directeur-eigenaar B4Concepts Management & Advisory, omtrent de totstandkoming van dit speciaal project, verrichte de heer Jim Bousaid, in de functie van Honorair Consul of Turkey in Suriname, de formele opening. Hierin gaf hij de complimenten aan de organisatie en de partners voor het initiatief en sprak het vertrouwen uit over de heer Ramnandanlall, een internationale ondernemer consultant, die al vele jaren Suriname promoot. En dat in april in Mumbai, India, wederom zal doen als promotional partner and lecturer van een trademission!

De muzikale verrassing in combinatie met onze eigen lokale jazztopper Sonny Khoeblal & Friends Ensemble is ronduit een succes gebleken. Het speciaal samengestelde ensemble bestond uit de heren Robby Tjon En Fa op basguitar, Wilco Telting op Sax, Edson Faerber op drums en uiteraard Sonny Khoeblal op keyboard en piano. Karsu Dönmez die met de toppers in de wereld musiceert, liet er geen twijfel over bestaan: ‘met mijn eigen jonge band heb ik maanden geoefend en hier kwam ik zondag aan en heb welgeteld twee dagen met de full band geoefend en we staan hier! Ik ben zeer onder de indruk!’, aldus Karsu.

In de pauze is gebruik gemaakt om diverse sponsoren uit Nederland en Suriname te bedanken. Het was zeker een crossculture show om niet te missen! Deze show werd mede mogelijk gemaakt door Eventpartners in Suriname en Nederland, te weten: Hakrinbank, Tropicana Hotel & Casino, Reeberg Beveiliging, Courtyard Marriott, Cheung’s Music, Work First, The Service Company, PSI Group, Readytex, IFM media & uiteraard B4Concepts. STVS heeft als mediapartner van het event de gehele show opgenomen en zal deze de komende 2 weken uitzenden.

De afsluiting was fenomenaal te noemen met een ‘we want more’ scanderend publiek waarop Karsu en Band terug kwam met een toegift en wat voor één! Na de diverse Engelse jazznummers, Turkse en Azerbadjaanse liederen en zelfs een Fado Salsa mix, sloot ze af met een eigen jazzkaseko interpretatie van ‘Ala presi’ met toevoeging van Turkse vervolgtekst. U raad het al; Thalia ging uit haar dak en een ieder stond te swingen.

In het dankwoord werd Karsu, haar ouders, de muzikanten, Carmelita Reeberg, Directeur-eigenaar van Reeberg Beveiliging BV, die de begeleiding van Karsu verzorgde, en de heer John Ramnandanlall, manager B4Concepts Suriname, in de bloemetjes gezet. Ook konden de First Lady en de heer Bousaid het pand niet verlaten zonder een bloemetje te ontvangen uit handen van Karsu.

B4Concepts en Eventpartners kijken terug op een wervelende show om nooit te vergeten, niet in de laatste plaats door een goede opkomst en participatie van het jazzminnend publiek in Suriname. “Het werkt van twee kanten, als iets op je pad komt moeten we zelf de kans pakken en aan de andere kant is het een zegen om dit gedaan te hebben”, aldus de initiatiefnemer en organisator, Revinh Ramnandanlall


Karsu Dönmez steelt harten met spontaniteit
door Rosita Leeflang
23/03/2010

Paramaribo - Spontaan en een waar muzikaal talent. Zo kan Karsu Dönmez het beste worden omschreven. En daarmee veroverde ze de harten van haar publiek tijdens haar concert. Alhoewel haar liefde voor de piano zeer duidelijk is, heeft ze het er af en toe toch voor over deze over te laten aan Sonny Khoeblal. Op die momenten pakt ze de microfoon en swingt met haar repertoire mee.

Een groot deel daarvan heeft ze zelf geschreven, en bij het nummer Explanation of love geeft ze zelfs toe de oorspronkelijke tekst niet mooi genoeg te vinden en zelf een tekst te hebben geschreven. “Ik hoop dat u mijn tekst mooier vindt”, zegt ze lachend. Karsu zingt in het eerste deel van de avond in het Engels. Mooie jazz en soulful nummers komen voorbij, ondersteund door Khoeblal en een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld ensemble.

Als groep hebben zij twee keer met elkaar gerepeteerd, maar het geheel vloeit samen alsof zij het al jaren doen. “In Nederland oefen ik soms wel drie maanden met mijn muzikanten. Dan kom ik hier en hebben wij in twee repetities de hele avond voor elkaar”, complimenteert zij Khoeblal, Robby Tjon En Fa (bas), Edmond Power (drums) en Wilgo Telting (saxofoon).

Naast nummers over de liefde, bezingt zij ook de hitte die zij hier kwam aantreffen in 'Too Darn Hot', waarin de kwaliteiten van haar stem vrij goed te horen zijn. Na de pauze gooit Karsu het over een andere boeg. “In Nederland hebben ze mij gewaarschuwd de Surinaamse muzikanten geen Turkse muziek te laten spelen. Nou, ik doe het toch”, klinkt het lachend, waarop het publiek wordt vergast op de muziek waarmee ze opgroeide. Het was bij deze nummers dat het erop leek dat de jazzpianiste diep in zichzelf ging grazen. Haar stem klonk vol en gepassioneerd.

Ze bracht ook muziek uit het Zwarte Zee gebied, waarbij veel zinnen uit de hindostaanse taal zijn genomen. Het enige mankement voor de avond kwam toen de microfoon haar bij het laatste nummer in de steek liet. Binnen enkele seconden, terwijl eenieder doorspeelde, werd deze vervangen en Karsu kon haar avond afsluiten. “Dit concert in Paramaribo,  zal ik mijn levenlang niet vergeten”, beloofde ze. Van first lady Lisbeth Venetiaan die aangaf duidelijk genoten te hebben en die een bloemetje kreeg van Karsu, kreeg zij op haar beurt een warme brasa.

Als toegift deed Karsu 'Ala Presi' en daarmee kreeg ze het publiek nog meer op haar hand. Een beetje onwennig met het ritme, maar de tekst kwam er goed gearticuleerd uit en vormde een leuke afsluiting van het concert afgelopen vrijdag. De reacties aan het eind van de avond waren op een lijn. “Het is uitzonderlijk dat ze dit al op zo'n jonge leeftijd (19...red) kan”, “Ik vond het een prachtige avond met goede muziek” en “In Suriname mogen we niet klagen; we krijgen steeds meer goede concerten”, klonk het van enkele bezoekers. Inderdaad bezit Karsu nu al uitzonderlijke stem- kwaliteiten; hoe zal het klinken over tien jaar wanneer zij die kwaliteiten nog verder heeft aangescherpt? Hopelijk komt zij dan een keer terug, opdat Suriname ook daarvan persoonlijk getuige mag zijn.-.‘Karsu Dönmez wordt kippenvel’
door Rosita Leeflang
13/03/2010

Paramaribo - Suriname kent haar (nog) niet, maar op vrijdag 19 maart hebben muziekliefhebbers een unieke gelegenheid om Karsu Dönmez te leren kennen. Ze is nog maar net 19, maar ze heeft een stem die je tot diep in je ziel kan raken. Organisator Revinh Ramnandanlall verwoordt het anders. “Ze is gewoon kippenvel. Met haar zang raakt ze mensen tot diep in hun binnenste.”

B4Concepts Management & Advisory is de organisatie die besloot dit eenmalig concert in Suriname op te zetten. Ramnandanlall hoorde Dönmez twee jaar geleden voor het eerst op een ondernemersbijeenkomst. “Ik was echt onder de indruk van haar stem. Ik vond het echt heel bijzonder. Toen was ze pas 17, en ze had toen al zo’n geweldige stem dat vanuit het diepste van haar ziel of zelfs vanuit haar teen blijkt te komen”, vertelt de organisator vanuit Nederland aan de Ware Tijd. Toen Ramnandanlall een gelegenheid vond om haar opnieuw te laten optreden, deed hij dat meteen. Bij de kick-off van een multi cultureel centrum in Eindhoven vroeg hij aan Dönmez om op te treden. Opnieuw was iedereen onder de indruk. “Dus ontstond het idee om ook Paramaribo kennis met haar te laten maken.”

Karsu Dönmez tijdens een optreden. Jazzminnend Suriname komt over een week aan zijn trekken wanneer ze samen met Sonny Khoeblal een optreden zal weggeven.

B4Concepts doet namelijk verschillende projecten tussen Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen gericht op innovatie, duurzaamheid en diversiteit. Een geweldige gelegenheid voor de organisatie om deze jonge artieste naar Suriname mee te nemen en te laten optreden met lokale zangers en muzikanten. Het wordt een cross-culture show.

In Suriname is namelijk aan Sonny Khoeblal gevraagd samen met Dönmez op te treden.Ramnandanlall zegt zeer nieuwsgierig te zijn hoe de ontmoeting tussen de twee pianisten zich zal ontwikkelen. Of zij samen met elkaar die muzikale ‘klik’ kunnen maken, is  een vraag. Beide musici zijn jazz georiënteerd, dus dat gedeelte komt zeker dik voor elkaar, meent de organisator. Er zal improvisatievermogen van hoog niveau nodig zijn om te komen tot harmonie, maar Ramnandanlall twijfelt daar niet aan. “Het wordt spannend om te kijken hoe dat vorm zal krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in, want het zijn professionals. Ze hebben veel gevoel voor muziek en het gevoel achter muziek.”

Dönmez is van Turkse afkomst, bespeelt de piano, terwijl ze met gemak in het Turks en Engels erbij zingt. Ze wordt al de Nederlandse Norah Jones genoemd. Als zij niet moet optreden, helpt zij nog elke dag in het restaurant van haar vader. Dat blijft ze graag doen. Maar sinds een optreden op bij de Amerikaanse ambassade, krijgt zij steeds meer aanbiedingen. Zo heeft ze reeds twee keer gestaan in het prestigieuze Carnagie Hall in New York en staat ze over een week in theater Thalia.

Misschien niet zo prestigieus, maar wel het podium waar grootheden haar zijn voorgegaan. Naar zeggen van Ramnandanlall reageerde Dönmez zeer enthousiast op de aanbieding om er te staan. Het zal niet haar eerste aanraking zijn met Surinaamse musici. Enige tijd geleden heeft zij voor een half jaar intensief gemusiceerd met Surinamers in Amsterdam. Ook haar vader is jaren geleden een keer in Suriname geweest en kwam terug met positieve verhalen. “Hij zou net zo goed in Suriname kunnen zijn”, waren zijn woorden.

Vooralsnog wordt het maar één show, zegt Ramnandanlall, omdat zij nog niet weten hoe Suriname op haar zal reageren. Een vernieuwend concert en met een risico, maar eentje die de organisatie zegt graag aan te gaan. De honorair consul van Turkije in Suriname Jim Boussaid zal de avond openen. Het eerste gedeelte van de show zal Dönmez geheel voor haar rekening nemen. Het tweede gedeelte wordt gecombineerd met Khoeblal en het ensemble dat hij speciaal voor deze gelegenheid heeft samengesteld.

Ramnandanlall zegt een stille wens te hebben en een droom. “Ik heb Karsu de afgelopen weken gevoed met kaseko-jazznummers. Of ze daar iets mee gaat doen weet ik niet, maar het zou een aangename verrassing zijn.”

Dönmez is morgen in Suriname. Na een persconferentie maandag zal zij gedurende de week repeteren met Khoeblal. De show van Dönmez en Khoeblal begint op vrijdagavond 19 maart om acht uur in theater Thalia.-.
Karsu Dönmez
Jazz pianiste, zangeres, componiste, arrangeur en tekstschrijver naar Suriname!

karsu_promo_pic

Ze stond in haar jonge leven al op vele toonaangevende podia, de 19-jarige Amsterdamse van Turkse afkomst, Karsu Dönmez. Haar stormachtige carrière begon in het restaurant van haar ouders, waar zij zong en piano speelde. Inmiddels heeft ze twee keer opgetreden in de befaamde Carnegie Hall te New York, op de nationale Nederlandse tv bij ‘Pauw en Witteman’ en ‘De Wereld Draait Door’ en is haar naam gevestigd in binnen- en buitenland alwaar ze ook wel The Dutch Norah Jones genoemd wordt.

Zie ook: http://www.tedxamsterdam.nl/2009/karsu-donmez/ - http://www.youtube.com/watch?v=8gHrmiBoJnM - http://www.youtube.com/watch?v=Ljd-7hr1r6g

Het is B4Concepts gelukt om haar te interesseren voor een bezoek aan Suriname (nog voordat ze een mega contract bij internationaal muzieklabel heeft getekend) voor het verzorgen van eenmalig concert in de 3de week van maart 2010. “Ik heb Surinaamse vriendinnen en het land heeft me altijd al aangetrokken, mede door de positieve verhalen van mijn vader na een bezoek aan het land”, aldus Karsu.

Niet eerder is in Suriname een Nederlandse Jazz muzikant van Turkse afkomst ten gehore gebracht. Het team van B4Concepts biedt Paramaribo (en Suriname) een primeur aan om de eerste stad op het Zuid-Amerikaanse vasteland te zijn die Karsu Dönmez mag ontvangen. Het jazz optreden vindt plaats op 19 maart 2010 in Theater Thalia (Grand show) te Paramaribo (Suriname).

Met een muzikale verrassing in combinatie met Sonny Khoeblal Ensemble! Dus zeker een crossculture show om niet te missen!

Voor reserving van uw kaarten (SRD 75,- p.p.) kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie omtrent VIP sponsoring arrangementen en/of boekingen neemt u contact op met B4Concepts via: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | +31(0)6 57 33 93 00 | +597 (0)75 28 275 (lokaal tarief)

Een fantastische promotiekans voor u en uw organisatie in Suriname & Nederland en een gelegenheid om uw Surinaamse relaties een geweldige show aan te bieden.