B4Agro&Food

Persbericht

Paramaribo, 24 april 2016

 

“Opo Krakti: We zetten door!”

 

Het B4Glocal Concept, telen op water, gaat voorspoedig door in 2016 in Suriname, Frans-Guyana en met interesse vanuit Guyana en Curacao. Met name de ontwikkeling van ons introductie model van 1 bij 6 meter met overkapping waarmee u in 1 keer 600 plantjes in productie heeft is na 75 gerealiseerde projecten, 300 plus getrainde telers en meer dan 60.000 geleverde plantjes een succes te noemen sinds start van de mediacampagne “iedere Surinamer wordt Prosument” in juli 2015. Vanuit het B4Agro&Food Systems team is dit het uitgelezen moment om ons tweede standaard model te introduceren en van een naam te voorzien, te weten: Opo Krakti, We zetten door! Kom ons ontmoeten op de AGRO ICT Made in Suriname beurs te KKF van 27 april tot en met 1 mei op de stand van Agro Cooperatie Kowna Opo.

 

Opo Krakti staat voor Verhef uw Kracht. Een krachtig tweede model van bereikbaar telen op water voor iedere Surinamer op tafelmodel. Ontwikkeld vanuit feedback en input van de B4 Telers (ondernemers) met liefde voor hun vakgebied en Suriname. Met de bedoeling om niet te wachten op een overheid of een ngo om het uitdagende werk in deze toffe tijden te doen. We kunnen het zelf doen voor onszelf en voor elkaar, vandaar de subtitel toegevoegd: We zetten door! Vanuit eigen investering een training en teeltsysteem ontvangen, bij elke oogst verkopen, doorinvesteren met de opbrengsten in opschaling en uitbreiding. Zo zullen we waarachtig Prosumentschap (lokale productie en consumptie) vestigen in Suriname. Dit is een manier om door te groeien naar meerdere productie eenheden die afzonderlijk maar gecoordineerd vanuit B4Agro&Food Systems werken aan: kwaliteit, kwantiteit en continuiteit. Voorwaarden die de afnemers ook eisen, wil je serieus zaken doen op niveau van veilig, gezond en schoon.

 

Steeds meer Surinamers doen aanvragen voor Opo Krakti zonder dat we hier nog breed bekend aan hebben gegeven. Zelfs Surinaamse diaspora in den vreemde wensen hun familie in Suriname Opo Krakti toe en schaffen dus deze aan voor hun geliefden in Suriname. Een goed alternatief naast het sturen van goederen en dozen uit het buitenland. Water is leven, water is kracht en doet leven. Dus zuinig zijn op ons zoet water reservoir en deze inzetten voor voeding is een dubbele kracht. Ons B4Glocal teeltsysteem is een blijvertje, we werken hard achter de schermen om de voorwaarden continu veilig te stellen. Sinds het begin bestaat een nauwe samenwerking tussen Agro Cooperatie Kowna Opo en B4Agro&Food Systems en zo heeft de Cooperatie aan B4 gevraagd haar te steunen met standinrichting en bemanning op de Agro ICT Made in Suriname beurs te KKF. Deze cooperatie staat als model van transparantie door haar open communicatie en een stap voor stap aanpak in de opbouw van haar organisatie. B4 staat de cooperatie vanaf oprichting dan ook graag bij met raad en daad.

 

Start nu met Opo Krakti, we zetten door! en u ontvangt een gratis lidmaatschap Kowna Opo voor een kwartaal en garantie voor afzet van uw productie via de kanalen van Cooperatie. Heeft u interesse of wilt u afspreken kan dit door contact op te nemen met ons via het nummer 8636839.

Erwin Wongsodjiwo, Voorzitter Agro Cooperatie Kowna Opo
Rainey Sastrowidjojo, Projectmanager B4Agro&Food Systems Suriname
Revinh A. Ramnandanlall, General Manager B4Agro&Food Systems
 http://www.facebook.com/b4agrofoodsystems
www.b4concepts.com

 


 

B4Agro&Food is een multidisciplinair specialisten groep die totaal oplossingen kan bieden in de Agro&Food Supply Chain. B4Agro&Food (Bureau for Agro&Food Conceptsdevelopment) is een label van B4Concepts.

De B4Agro&Food missie

Duurzame en inspirerende vooruitgang in teelt van gewassen bedenken en realiseren, dat is de missie van B4Agro&Food.

Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open proces om de krachten van de natuur te benutten met alle beschikbare technologie en kennis. In samenwerking met onze zakelijke partners en klanten ontstaan hierdoor even bijzondere als diverse projecten en kwaliteitsrijke producten. B4Agro&Food zorgt hiermee voor een hogere kwaliteit van planten, van productie én van leven.

Hoe gaan we 8 miljard mensen voeden? Seed by seed!

“Het B4Glocal Concept: Alle Surinamers worden Prosument”

B4Glocal Concept gaat over een manier om globaal te denken en te analyseren, en tegelijkertijd lokaal te handelen door context vertaling van dezelfde globale concepten. Think Global, Act Local is een gevleugelde uitspraak die wij operationaliseren. We hebben het hier over hydrocultuur, oftewel telen op water. Er zijn minstens 12 technieken voor het telen op water. Wij hebben 2 technieken, DWC en Capillaire werking, verwerkt in een Surinaamse aanpak met lokale materialen rekeninghoudende met de omstandigheden zodat het hier kan werken op een laagdrempelige manier. Dus met lage instapkosten en een eenvoudige werkwijze maximaal resultaat bereiken. Uiteindelijk gaat het erom hoe snel kun je naar oogst kunt om te consumeren en om geld te verdienen.

Onze visie is dat iedere Surinamer zelfvoorzienend kan zijn door Prosument te worden. Produceren voor eigen gebruik en wat surplus is kan verkocht worden, waarmee extra inkomsten wordt gegenereerd. Ontdekt u de lol van het geld verdienen dan kunt u modulair opschalen en producent worden voor land (exportbevordering) en volk (geen import). De lol zit met name in de lage exploitatiekosten vanwege het niet te hoeven wieden van onkruid en bevloeiing van uw gewassen, 50% eliminatie bespuiting door ontbreken van de grondgebonden ziekten en plagen, het schoon en veilig telen van uw groenten, zelf kunnen opschalen van uw productie, de ruimte voor het experimenteren van verschillende gewassen en de klankbord functie vanuit B4Agro&Food Systems na aanschaf van ons totaalpakket.

Samengevat hebben we het hier over telen, zonder onkruid te wieden, 60% minder waterverbruik, alle bladgroenten en meer van toepassing, geen elektra noodzakelijk, vlotte terugverdientijd van uw investering, schoon en veilig telen, eenvoudige opschaling, kwaliteitswaarborging, eenvoudig te leren, weinig ruimte nodig, dus compact telen... en nog meer USP’s om vanuit de Surinaamse grassroots een zelfvoorzienende maatschappij te ontwikkelen voor een duurzame toekomst. Telen in de grond en andere manieren van telen zullen blijven bestaan, daarin is onze methode geen vervanging maar eerder een toevoeging waardoor we een samenleving creeren die zelfbewust en trots kan zijn.

De meest effectieve manier van ontwikkelen is door zaken eenvoudig en concreet te maken zodat iedereen het snapt en ermee vooruit komt. Door te telen op B4Agro&Food Systems is succes verzekerd omdat we relaties bouwen voor nu en de toekomst en u bepaalt zelf hoe hard u wilt gaan in uw eigen ontwikkeling. Van 1 unit van 1 bij 6 meter kunt u naar 2 en 3 en 4 units doorgroeien op eigen kracht en inzet. We begeleiden u daarin zodra dit nodig blijkt.

In onze standaard unit van 6 m2 kunnen 600 plantjes, bijv. paksoi of soepgroente, en binnen 6 weken kunt u uw eerste geld in handen ontvangen na oogst en afzet. En dit voor slechts v.a. €1.000,- (excl. Transport en pluspakket) welke u binnen 3 tot 4 oogsten hebt terugverdiend. Dus daarna is het alleen maar verdienen en genieten. In dit totaalpakket ontvangt u: samen het systeem bouwen ter instructie en opleiding, training in het telen van uw gewas naar keuze, pH en EC meters, basishoeveelheid meststoffen, teeltplan op maat, eventueel opkweek van de plantjes, nazorg en monitoring door aftersales bereikbaarhheid tot aan de eerste oogst. Mocht u in de toekomst van gewas willen wisselen of naar het volgende niveau gaan inzake export dan zijn we graag uw duurzame partner.

Start nu door contact op te nemen met ons via het nummer 8636839.

Revinh A. Ramnandanlall, General Manager B4Agro&Food Systems
Rainey Sastrowidjojo, Projectmanager B4Agro&Food Systems Suriname
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Bezoek ook onze FACEBOOK pagina!

Beluister tevens onze RADIO 10 interview en zie onze YOUTUBE filmpje!