B4Agro&FoodSystems

 

Welkom op bij B4Agro&FoodSystems©

---

USP (Unique Selling Points) Opo Krakti Hybrid Hydroponics© 

Voordelen ten opzichte van grondteelt en/of NFT hydroponics:

 

Productie van veilig, schoon, gezond, lokaal, vers en onbespoten groente

 

Geen pompen en/of elektriciteit nodig voor operationeel functioneren

 

Geen kas nodig voor vruchtgewassen zoals Tomaten, Pepers, Augurken etc.

 

60% minder kosten in Arbeid, niet meer chappen, wieden, schoffelen

 

80% minder waterverbruik, dus ook minder kosten in energie

 

50% minder ziekte en plagen, vooral de grondgebonden ziekten

 

100% organic-biologisch gekeurmerkt gewasbescherming

 

Gegarandeerde afzet en oogstopkoop**

 

Efficiënter en effectiever met meststoffen verbruik, vanwege closed loop system

 

Gegarandeerde meststoffen op voorraad voor B4-telers, vanwege Inhouse importlijnen

 

Hogere oogstopbrengst, vanwege lagere plant-uitval

 

Lagere opstartkosten, vanwege Low Tech Innovatie

 

Snellere opschaling mogelijkheden, vanwege lokaal beschikbare materialen

 

Compleet op maat trainings en begeleiding met 6-modules van zaad tot oogst en verkoop

 

24/7 Aftersales begeleiding via B4 Whatsapp

 

Lokale Hoofdkantoor & Proefstation Kwatta aan de Soekhoelaan te Paramaribo

 

B4 bijscholingsprogramma, Up-Grade Trainings op Proefstation Kwatta

 

● Bewezen Low Tech Innovation (88 projecten sinds 2015)

 

B4Agro&Food Systems Trackrecord Facebook

 

 

 

 

**vraag naar de leveringsvoorwaarden

 

Toegewijd lokaal B4 Team

 

  • General manager Revinh Ramnandanlall | Tel: +597 752 8275
  • Business development en ISO/HACCP/GLOBALGAP-consultant

 

  • Project manager Rainey Sastrowidjojo | Tel: +597 863 6839
  • Teelt specialist en Trainer

 


B4Agro&FoodSystems is een multidisciplinair specialisten groep die totaal oplossingen kan bieden in de Agro&Food Supply Chain. B4Agro&FoodSystems (Bureau for Agro&Food Systems) is een label van B4Concepts.

De B4Agro&FoodSystems missie

Duurzame en inspirerende vooruitgang in teelt van gewassen bedenken en realiseren, dat is de missie van B4Agro&FoodSystems.

Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open proces om de krachten van de natuur te benutten met alle beschikbare technologie en kennis. In samenwerking met onze zakelijke partners en klanten ontstaan hierdoor even bijzondere als diverse projecten en kwaliteitsrijke producten. B4Agro&FoodSystems zorgt hiermee voor een hogere kwaliteit van planten, van productie én van leven.

Hoe gaan we 8 miljard mensen voeden? Seed by seed!

“Het B4Glocal Concept: Alle Surinamers worden Prosument”

B4Glocal Concept gaat over een manier om globaal te denken en te analyseren, en tegelijkertijd lokaal te handelen door context vertaling van dezelfde globale concepten. Think Global, Act Local is een gevleugelde uitspraak die wij operationaliseren. We hebben het hier over hydrocultuur, oftewel telen op water. Er zijn minstens 12 technieken voor het telen op water. Wij hebben 2 technieken, DWC en Capillaire werking, verwerkt in een Surinaamse aanpak met lokale materialen rekeninghoudende met de omstandigheden zodat het hier kan werken op een laagdrempelige manier. Dus met lage instapkosten en een eenvoudige werkwijze maximaal resultaat bereiken. Uiteindelijk gaat het erom hoe snel kun je naar oogst kunt om te consumeren en om geld te verdienen.

Onze visie is dat iedere Surinamer zelfvoorzienend kan zijn door Prosument te worden. Produceren voor eigen gebruik en wat surplus is kan verkocht worden, waarmee extra inkomsten wordt gegenereerd. Ontdekt u de lol van het geld verdienen dan kunt u modulair opschalen en producent worden voor land (exportbevordering) en volk (geen import). De lol zit met name in de lage exploitatiekosten vanwege het niet te hoeven wieden van onkruid en bevloeiing van uw gewassen, 50% eliminatie bespuiting door ontbreken van de grondgebonden ziekten en plagen, het schoon en veilig telen van uw groenten, zelf kunnen opschalen van uw productie, de ruimte voor het experimenteren van verschillende gewassen en de klankbord functie vanuit B4Agro&FoodSystems na aanschaf van ons totaalpakket.

Samengevat hebben we het hier over telen, zonder onkruid te wieden, 60% minder waterverbruik, alle bladgroenten en meer van toepassing, geen elektra noodzakelijk, vlotte terugverdientijd van uw investering, schoon en veilig telen, eenvoudige opschaling, kwaliteitswaarborging, eenvoudig te leren, weinig ruimte nodig, dus compact telen... en nog meer USP’s (zie bovenaan deze pagina) om vanuit de Surinaamse grassroots een zelfvoorzienende maatschappij te ontwikkelen voor een duurzame toekomst. Telen in de grond en andere manieren van telen zullen blijven bestaan, daarin is onze methode geen vervanging maar eerder een toevoeging waardoor we een samenleving creeren die zelfbewust en trots kan zijn.

De meest effectieve manier van ontwikkelen is door zaken eenvoudig en concreet te maken zodat iedereen het snapt en ermee vooruit komt. Door te telen op B4Agro&FoodSystems is succes verzekerd omdat we relaties bouwen voor nu en de toekomst en u bepaalt zelf hoe hard u wilt gaan in uw eigen ontwikkeling. Van 2 Opo Krakti Unit van 60cm bij 200cm kunt u naar 40 units (B4MiniFarm©) of 10 B4MiniFarms doorgroeien op eigen kracht en inzet. We begeleiden u daarin zodra dit nodig blijkt.

Start nu door contact op te nemen met ons via het nummer 8636839.

Revinh A. Ramnandanlall, General Manager B4Agro&Food Systems
Rainey Sastrowidjojo, Projectmanager B4Agro&Food Systems Suriname
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.